KC interior design en Maretti Lighting: a Match made in Heaven. Ongekende luxe op een fenomenale plek. Een woonomgeving om helemaal tot rust te komen. Het interieurontwerp van deze villa is sereen en ademt design. Onze mooiste armaturen geven het extra glans.

Spel van contrasten

Een knap ontwerp van KC Interior design; het gevoel van rust en de weidse omgeving is vertaald naar een interieur dat uitblinkt in design, sereniteit en toch warm aanvoelt. Spannende combinaties van robuuste accenten, zoals de stoere houten balken, met de zachte rijke stoffen van de meubels en natuurlijke accessoires kenmerken de stijl van designer Karin Clement. De strakke belijningen van wanden en kasten worden verzacht door de prachtige ton-sûr-ton tinten van gordijnen, meubels, lampen en accessoires. Het geheel komt prachtig tot zijn recht op de natuurstenen vloeren van Lenarduzzi. In een chique en strak interieur als dit is een goed doordacht lichtplan cruciaal. Met zorg uitgekozen verlichting legt de accenten daar waar nodig en brengt het interieur tot leven.

Signatuur van een armatuur

De voornamelijk zwarte verlichtingsarmaturen zijn om hun vormgeving uitgekozen en creëren niet alleen de perfecte sfeer, maar leveren ook echt een bijdrage aan de styling. Bij de keuze voor een zwart armatuur tegen een lichte ondergrond ligt het accent op het design. Het armatuur moet tonen als een sieraad, als een op zichzelf staand interieuritem. Het zwart van de armaturen contrasteert, maar zien we ook terug in de kozijnen en accessoires.Eenheid in styling

Karin Clement bedacht de low dining table en koos voor de Glass Jewel  erboven, een ‘match made in heaven’.  Elke steen van de Glass Jewel is uniek. In de puur bronzen armen, die met de hand om elke glazen steen worden gevormd, is een warm witte led verwerkt, die maakt dat de glazen “juwelen” licht geven.

De asymmetrische Duchess kroon ( HIP Studio)  is een echte blikvanger en versterkt de luxe aankleding van de keuken, die is ontworpen en op maat gemaakt door Jeroen Bos. De rookglazen kelken van de Duchess verspreiden zacht warm licht, wat uitnodigt tot gezellig tafelen aan de bar.

Uitzondering op de zwarte armaturen is de Marcel Spot, naar ontwerp van Marcel Wolterinck. De ranke uitvoering van de spots in glanzend RVS geeft dit draai- en kantelbare armatuur zijn luxueuze uitstraling.Kleurveranderende RGB ledlijnen langs de vloer en het plafond maken van een avondje film kijken een ware belevenis in de wel heel riante bioscoopkamer.

Guesthouse

Het consequent doorvoeren van de styling in alle vertrekken zorgt voor rust en eenheid. In de slaapkamer van het guesthouse zien we dan ook dezelfde zachte natuurtinten. De Fino Mural bedlampjes zijn stoer op een subtiele manier en passen daarom mooi op het robuuste hout van het bed.Ook hier zien we de Marcel spot met een warme lichtval, dankzij de Cusco Led lichtbronnen.In het trapportaal van het guesthouse hangt een speciaal voor dit project ontworpen vierkant armatuur met zwarte spots, afgeleid van de Tribe Track, de hoofdverlichting in de living van het guesthouse.

Tuin en patio in Franse sferen

De traditionele muren aan de buitenzijde van de villa worden bijzonder mooi uitgelicht door de Tube Cubes aan de wanden en pilaren. Door de pilaren en bomen ook van onder aan te lichten met de Ground Round en Square grondspots, ontstaat een schitterend tafereel en krijgen de patio en tuin een extra dimensie. De Stretto paaltjes zorgen voor een stukje veiligheid langs de oprijlaan en betrekken zo de rest van de tuin bij de villa.

Een zeer geslaagd project van de hand van Karin Clement en wij bedanken haar voor de fijne samenwerking.

Ontwerp: Karin Clement, KC Interiordesign

Fotograaf: Serge Hagemeier, Hagemeier Fotografie

Vloeren: Lenarduzzi natuursteen

Keukenontwerp: Jeroen Bos Design