Dankzij het juiste licht loop je binnen!

Vijfentwintig jaar na de bouw was het hoog tijd voor een grootscheepse renovatie van de Kroonpassage in Lelystad. Voor het eerst heeft Jan des Bouvrie zijn specialisme ingezet om een compleet winkelcentrum te voorzien van een nieuwe look & feel.

Het renoveren van een winkelcentrum is een logistieke en planmatige uitdaging, omdat alle winkels gewoon open moeten kunnen blijven tijdens de werkzaamheden. En omdat Jan des Bouvrie graag alle vrijheid in zijn ontwerpen behoudt,  koos hij ook daarom voor de samenwerking met Maretti Lighting. Behalve dat wij het volledige lichtplan ontworpen hebben, konden wij ook precies die armaturen maken en leveren die pasten bij het design, uiteraard voorzien van LED en met de juiste lichtopbrengst voor elke toepassing binnen het winkelcentrum.

Hedendaagse technieken in een vintage jasje

Een mooi voorbeeld is de HALA hanglamp, modern met een vintage twist. Een merk dat al meer dan een eeuw bewijst dat een goed ontwerp tijd en trend verslaat. Ook de hier toegepaste HALA hanglampen uit de vt-wonen collectie hebben een tijdloos karakter door hun elegante en minimalistische vormgeving. Speciaal voor dit project hebben we de E27 fitting vervangen door een complete downlight met vaste LED lichtbron. Een perfecte energiezuinige oplossing met een lange levensduur en zeer goede lichtopbrengst.

De kracht van eenvoud

In het design van Jan des Bouvrie werd terug gegaan naar de basis van het architectonisch goed ontworpen gebouw. Ontdaan van alle opsmuk, kwam het ruimtelijke effect weer terug. Met de nadruk op licht en lucht en met frisse heldere kleuren creëerde  Jan des Bouvrie een fijne sfeer voor het winkelend publiek.

Uiteraard is ons lichtplan ook gemaakt voor de ondernemers. Dankzij ronde led spots in de luifels ligt het accent nu vooral op de winkelpuien. Warmwitte LED strips boven de luifels rijgen de winkels aanéén tot een mooie eenheid.

Voor de entree, de kantoren en ook voor de nieuwe toiletgroep is gekozen voor Copacobana en Canoa downlights. Luxe inbouwspots met een sfeervolle lichtval. Strakke zwarte Tube Cubes sieren de gevel van het winkel centrum en nodigen uit tot binnenlopen.

Met de nadruk op de kracht van de architectuur en alle aandacht voor de winkels is Jan des Bouvrie zeer geslaagd in zijn opzet om dit winkelcentrum weer helemaal van deze tijd te maken.