Het leek een droom te blijven, het bouwen van zijn huis van de toekomst, maar het is hem toch gelukt; Bart Hoogwerff Eikelenboom realiseerde met de veelbekroonde architect Vasco Vieira een villa waarin de techniek van de toekomst werkelijkheid is geworden. 

Bart Hoogwerff Eikelenboom, voormalig eigenaar van 'Censys Residential Control', was al helemaal thuis in de wereld van controlesystemen voor woningen en bedrijven. Vanuit deze ervaring wist hij precies hoe in deze villa werkelijk alles van afstand aangestuurd kon worden: zonwering, gordijnen, klimaatbeheersing, camerasysteem, toegangspoort en voordeur, beveiliging, irrigatie, het zwembadsysteem (infinity pool), filtersysteem van de visvijver, open haard (op biobrandstof), televisies, multiroom audiosysteem, home cinema en uiteraard ook de verlichting.

Uitdagingen, slimme oplossingen en futuristische technieken.
De keur aan audio, video, domotica en verlichting in en om de woning wordt eenvoudig bediend vanaf één touchscreen paneel. Er is gebruik gemaakt van akoestisch behang, speakers zijn seamless ingebouwd in de wanden en ook de home cinema is uitgerust met futuristische technieken, die een ultieme Dolby Atmos  en 4K projectie-ervaring bieden.

Groen licht
Voor Maretti Lighting de ultieme uitdaging om ook op dit niveau, met een blik op de toekomst, in te zetten op energiezuinigheid, onderhoudsvrije materialen en producten, nieuwe technieken en zo de juiste lichtarmaturen en lichtbronnen op te nemen in het lichtplan. Uitgaande van dit ‘groene concept’ is alle verlichting voorzien van LED. Alle lichtbronnen worden aangestuurd met het Lutron Homeworks systeem en via voorgeprogrammeerde Dali units kan het licht perfect gedimd worden.

Oogstrelend licht design
Basisverlichting als de Trimless Led is naadloos en daarmee onopvallend ingebouwd in de plafonds. De Laguna LED inbouwspotjes zijn zo klein dat alleen de lichtbundel opvalt en dan precies daar waar een accent mag liggen. Waar de verlichting gezien mag worden is gekozen voor luxe opbouwspots uit de Chique serie. Kantelbaar en richtbaar, uitermate functioneel en een lust voor het oog. Al even functioneel maar ook warm en gezellig is de Julia de Luxe in de slaapkamer. Handig voorzien van een flexibele arm met een LED leeslampje.

Eindeloos mooi
De eyecatcher in deze riante villa is de Dream kroon, een concept van Robert Kolenik. De vele rookglazen bollen worden verlicht door minieme LED spotjes in de plafondplaat. Deze variant van de  Dream is 1,4 m lang en de strengen hebben een lengte van 1,3 m,  een spectaculair armatuur, dat geheel naar wens in elke afmeting geproduceerd kan worden in onze eigen fabriek.

Genieten van het buiten zijn
Veel aandacht is er voor het buitenleven rondom de villa. Een outside living met televisie-opstelling maakt de droom compleet. Om ook ’s avonds te genieten van de tuin, het terras en het zwembad is buitenverlichting onontbeerlijk. De Punto tuinpaaltjes geven een mooie warme lichtval en de Penthouse wandarmaturen zorgen voor nog wat extra sfeer aan de gevel.

Fotografie: Marcelo Lopes
Architect: Vasco Vieira.