HIP Studio heeft onlangs het nieuwe interieur van het Grand Café in het hoofdgebouw van Hof van Saksen ontworpen en uitgevoerd. De gehele ruimte is opnieuw ingedeeld met een mooie open keuken en een prachtige bar in het hart van de ruimte. 

De doelgroep is zeer breed en het concept is er op gericht dat iedereen zich hier thuis voelt. HIP Studio ontwierp het geheel met gevoel voor stijl, comfort en rust. De interieurelementen zijn perfect gecombineerd. Luxe en toegankelijkheid zijn in deze ruimte goed te voelen. 

Luxe stijlelementen

De jarenlange samenwerking tussen de interieurspecialisten en HIP Studio wierp ook in dit project zijn vruchten af. Om elk ontwerp van HIP Studio, van meubels tot wanden, vloeren en verlichting, vorm te geven is in elke discipline origineel maatwerk geleverd. Zo heeft Dofine dit project verrijkt met verrassende materialen, zoals duurzaam behang, ‘Aging Wall’ wandbekleding en de bar is gesmeerd met Heritage. 

Goed licht versterkt een interieurontwerp

Ons lichtplan is ingevuld met designarmaturen, zoals de speciaal op maat gemaakte Barcelona hanglampen en de door HIP Studio ontworpen Hicks wandlampen. De bar lijkt te zweven door de LED lijnen die eronder geplaatst zijn. Het reliëf van de Heritage barbekleding wordt zo extra benadrukt. 

Dat is ook de kracht van een goed lichtplan; nadruk leggen op dat wat een interieur speciaal maakt. Met grote eyecatchers, maar ook met de Square Open inbouwspots als basisverlichting, de Chique opbouwspots aan het plafond en de kleine Cabinet spotjes, verwerkt in het door Wim Hoopman ontworpen flessenrek, die de bar van bovenaf beschijnen.

In de Hospitality branche is verlichting cruciaal voor de gewenste sfeer. Al onze verlichting is in dit Grand Café  daarom aan te sturen met het dimsysteem van Lutron, zodat het naar wens gedimd kan worden vanaf een eenvoudig te bedienen paneel.

Het Grand Café is klaar voor de toekomst!


Medio Februari zal er een geheel nieuw restaurant openen met een Mediterraans concept.
Concept en Design zal volledig worden uitgevoerd door HIP Studio.

Interieurconcept en uitvoering: HIP Studio

Lichtplan en verlichting Maretti Lighting

Boek een onvergetelijk verblijf via Hof van Saksen