Het maken van een lichtplan voor de retail branche vraagt om specifieke kennis. Voorop staat de kleurechte weergave van de producten, gecombineerd met een sfeervolle uitstraling van de winkel of showroom. Samen met HIP Studio ontwierpen wij een lichtplan voor de showroom van Porcelanosa in Amsterdam.

Porcelanosa is mondiaal bekend als marktleider in de sector van keramische vloer- en wandtegels, met showrooms op alle continenten. In Amsterdam is de showroom gevestigd in een modern gebouw op een prachtige locatie aan het IJ. 

Anticiperen op daglicht

De showroom loopt spits toe en heeft een vrij hoog plafond. De gevel bestaat grotendeels uit glas en vangt daarom veel daglicht. Dat is uiteraard mooi, maar vraagt wel om een goed doordacht lichtplan om een kleurechte weergave van een zogenaamd “koud” product als tegels met lichtbronnen te realiseren.

Kleurechte weergave

Gekozen is voor een Maretti spanningsrail met daarop de Matrix en Tribe Track railspots. Dankzij lichtbronnen met een hoge CRI waarde (colour rendering index) wordt de kleur van de tegels perfect weergegeven. Met de Square Open en Square Profi inbouwspots als basisverlichting kunnen ook accenten gelegd worden, omdat deze spots draai- en kantelbaar zijn. Dat geldt tevens voor de HIP 111 opbouwarmaturen aan het plafond; uitermate functioneel design en heel chic, dankzij de uitvoering in glanzend RVS. Het ontwerp is van HIP Studio.

De klant beschikte zelf over de hanglampen die aan het hoge plafond en op de bovenverdieping hangen. In de hoek de witte Tribe Floor, ontworpen door Studio Piet Boon. Opvallend zijn de vijf Mirror Balls, die in een stijlvolle compilatie fungeren als eyecatcher in de showroom. Dankzij de fijne samenwerking met HIP Studio resulteerde deze opdracht weer in een mooi project  en een tevreden klant!

PGN CERAMICA B.V.
Authorized Dealer - Showroom
Westerdoksdijk 681
1013 BX Amsterdam