Maatwerkverlichting maakt het verschil

In dit project laten we als Maretti Lighting weer duidelijk zien hoe onze verlichting een grote bijdrage levert aan het karakter en de uitstraling van een etablissement.

Perfecte balans 

In samenwerking met Jeroen Vester van Studio Ninety Nine hebben we een lichtplan opgesteld dat perfect aansluit bij de wensen van onze opdrachtgever. Het Amsterdams Proeflokaal bevindt zich op het geheel vernieuwde Olympiaplein, beschikt over een enorm groot overdekt terras, een wijn- en Heinekenbar en een proefkeuken. Met het lichtplan benadrukken we de verschillende ruimtes , zoals het restaurant, de lunchroom en de bars, maar zorgen ook voor eenheid door bijvoorbeeld dezelfde basisverlichting terug te laten komen in elke ruimte.

Goed overleg is het halve werk

De bouwbegeleider, met wie wij al meerdere projecten gerealiseerd hebben, betrekt ons altijd direct in het beginstadium van de bouw of verbouw, zodat we goed kunnen anticiperen op alle werkzaamheden. Zo kunnen we altijd alle stroom- en lichtpunten op precies de juiste plek plaatsen en kan alle bedrading mooi weggewerkt worden.

In onze lichtplannen nemen wij behalve de technische gegevens ook de verlichtingsarmaturen op. Hierbij houden wij rekening met alle disciplines binnen de styling van het interieur en het gebruik van de verschillende ruimtes. We stemmen de verlichtingsarmaturen af op items zoals meubels, vloeren en wandafwerkingen. We zorgen voor een goed samenspel van kleuren, vormen en materialen en letten op  de balans tussen functionaliteit en sfeer. 

Mooi functioneel

Met onze functionele verlichting creëren we de basis. Bij de basisverlichting denken we ook aan veiligheid en ledspotjes langs traptreden. Met mooie, richtbare inbouwspots zorgen we voor zowel indirect licht als het aanlichten van schilderijen en kunstobjecten.

Onderscheidend design in verlichting

Maar het meest opvallend en sfeerbepalend zijn toch de (maatwerk-)armaturen, zoals hier de zwarte Barça Pipe boven de trap en de eveneens op maat gemaakte Ring in de lunchroom boven de tafels. Met een lampenkap creëer je al snel gezelligheid en de hier toegepaste Tommy Bundle in de dining is meteen een heleboel gezelligheid in één.  De Tommy serie behoort tot de Hala Lighting collectie; betaalbaar, modern design en herkenbare ontwerpen die niet meer zijn weg te denken uit onze interieurs. Het merk Hala bestaat als sinds 1939 en elke lamp uit deze serie behoudt zijn waarde en wordt vroeg of laat een collectors item.

Omdat Het Amsterdams Proeflokaal ook verhuurd wordt, was de opleverdatum cruciaal. Maar ook dit project is weer binnen de afgesproken tijd en naar volle tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd!

Binnen kijken en sfeer proeven bij Het Amsterdams Proeflokaal? Klik hier.

Photocredits: Peter Baas