Begin dit jaar opende Chef-kok en SVH Meesterkok Ron Blaauw de deuren van Ron Gastrobar Indonesia Downtown. Het lichtplan werd door Maretti Lighting aangepast aan het nieuwe concept met RGB led lantaarns als blikvangers.

Vernieuwd concept

Dit restaurant bevindt zich aan het Rokin in Amsterdam op de vijfde verdieping van het pand waarin ook warenhuis Hudson’s Bay is gevestigd. Maxine en Wim Hoopman van HIP Studio zijn verantwoordelijk voor het volledige interieurconcept en -design en wisten met creatieve en stijlvolle oplossingen het interieur zo te stylen dat het past bij het nieuwe concept en de positionering die Ron Blaauw voor ogen heeft.

Urban Jungle

Het interieur van Ron Gastrobar Indonesia Downtown is geïnspireerd op de God en weduwe “Rangda”. Het roze van de meubels heeft plaatsgemaakt voor groen en blauw. De bar kreeg een meer centrale plaats in het restaurant en is uitgebreid met een dj-booth, voor de ultieme mix van fine dining en live entertainment in deze Urban Jungle.

1001 mogelijkheden met licht

Er is zóveel mogelijk met licht. Dat bewijst team Maretti hier eens te meer. Buiten het spectaculair verlichte plafond en alle op maat gemaakte designarmaturen zoals de Void  en Rokin hanglampen boven de tafels en de bar, is het lichtplan aangevuld met Indonesische lantaarns, voorzien van RGB led, die voortdurend subtiel van kleur veranderen. Een prachtig effect!

Haute cuisine

Geniet van het spectaculaire uitzicht tijdens een al even spectaculaire lunch of diner bij Ron Gastrobar Indonesia Downtown. Het restaurant is ook na sluitingstijd van het warenhuis bereikbaar via een aparte eigen ingang en lift. 

Locatie: 
Sint Pieterspoortsteeg (lift naar 5e verdieping)
1012 KK Amsterdam

Interieurconcept, -design en uitvoering: HIP Studio
Lichtplan en verlichting: Maretti Lighting
Wandafwerkingen: Dofine

Shop de getoonde armaturen