FRIS EN UITNODIGEND, EEN INTERIEUR MET KARAKTER.

Een complete restyling van het restaurant met behoud van vertrouwde details voor het vaste publiek, dát was de uitdaging voor ESTIDA Interior Design en Concept Development. Een up to date lichtplan werd verzorgd door Maretti Lighting. Zo’n 10 jaar geleden heeft Maretti Lighting het lichtplan voor restaurant Nobel verzorgd en we zijn trots dat ook voor deze restyling ons team in samenwerking met de designers van ESTIDA en de installateur Faber Wijnberg het lichtplan mocht updaten.

Het interieurontwerp blinkt uit in creatieve vondsten, waaraan ook de verlichting bijdraagt. Door het subtiel herhalen van bijzondere details op onverwachte plekken is een schitterende eenheid ontstaan. Zo komt het patroon van de staalconstructie van de serrewand met verlichting erachter terug in de stof van de grote bank in het restaurant.

De frisse blauwe kleuren van de wanden en de stoffering van de meubels combineren mooi met de historische elementen die bewaard zijn gebleven; de houten lambrisering, de Friese staartklok en uiteraard de stamtafel  zijn herkenbare details voor de stamgasten. Het geheel oogt fris en vooral heel knus, mede door de juiste lichtbronnen in alle armaturen.

De zwarte 3-fase Combat Track spots aan het plafond verlichten de tafels. Door te kiezen voor deze plafondspots blijft de ruimte boven tafel vrij, voor een fijn ruimtelijk effect.

Kantelbare Square Open inbouwspots in het plafond zijn gericht op de wanden en vestigen zo de aandacht op de leuke items, zoals foto’s die herinneren aan vervlogen tijden. Uiteraard is gekozen voor Paloma CTA (Colour Temperature Adjusted) lichtbronnen. Deze lichtbronnen worden bij dimmen óók warmer van kleur, waardoor heel eenvoudig met een en dezelfde lichtbron van een frisse heldere sfeer naar een gezellige intieme sfeer gedimd kan worden.

Alle verlichting werd destijds al aangestuurd door een lichtregelsysteem. Dit hebben we geschikt gemaakt voor CTA, de nieuwste LED dimtechniek en dé professionele lichtoplossing voor in restaurants, hotels en andere hospitality-gelegenheden. Met deze uitbreiding en een nieuwe programmering is dit systeem klaar voor de toekomst.

Het fijne van maatwerk leveren is dat we onze verlichting meer kunnen laten doen dan alleen licht geven. Dankzij de mooie ontwerpen van de armaturen maken ze een wezenlijk onderdeel uit van het interieur. Zo zijn de koperen booglampen, evenals de tafels waaraan ze bevestigd zijn, speciaal voor dit project ontworpen en vervaardigd. Op deze wijze is een onopvallende afscheiding tussen bar en restaurant gecreëerd.

De eigenaar en de gasten zijn verguld met het nieuwe interieur en het team van ESTIDA is dan ook roemrijk geslaagd voor deze uitdaging! Maretti Lighting bedankt met name Eva Zwiers (ESTIDA) en Klaas van Seventer (Faber Wijnberg) voor de fijne samenwerking!


Fotografie: Marcel Donker, Tranquilo

ESTIDA is een onafhankelijk bureau dat bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen voor de horeca ontwikkelt, realiseert en produceert. Meer info op www.estida.nl
Faber Wijnberg Installatietechniek is gespecialiseerd in het leveren, installeren en het onderhouden van alle installaties en producten op het gebied van de elektrotechniek en werktuigbouw. Meer info op faberwijnberg.nl