Enthousiast als hij is, vertelt Hans Kuijten vol vuur over het onlangs opgeleverde project De Gerardushoeve. Dit restaurant kreeg naar zijn ontwerp een compleet nieuw interieur, mét verlichting van Maretti Lighting.

Het redelijk bescheiden interieur van de Gerardushoeve mocht wel wat spannender en meer passen bij de hoge culinaire kwaliteit van de gerechten. Na het zien van Paviljoen Van de Dame wisten de eigenaren Judith en Eugene Vaessen: “Dát willen wij ook!”. En ze legden de lat lekker hoog voor Hans: een award-waardig interieur graag. Oftewel het restaurant moest compleet gestript en opnieuw ingericht worden, koren op de molen van Hans dus.

Natuurlijk licht

Hans Kuijten creëerde een buitengewoon eigentijdse ambiance, zo sfeervol dat het je omhult als een warme deken. Hij paste de kleurstellingen aan op de omgeving, maakte het één met de natuur. Want natuur is er volop rondom De Gerardushoeve. Of, zoals Hans het omschrijft: “Elk raam geeft uitzicht op een prachtig natuurlijk schilderij.” En daarop is het interieurontwerp dan ook gebaseerd. Knusse aardetinten en zachtgroen halen het buiten naar binnen. Cruciaal is hier het lichtplan, want overdag is er het uitzicht met volop daglicht, maar ’s avond moet diezelfde fijne sfeer gemaakt worden met de verlichting.

Efficiënt dimmen 

Dit goed doordachte lichtplan omvat dan ook met name armaturen die voorzien zijn van Paloma CTA (Colour Temperature Adjustable) lichtbronnen. Hoe meer je deze dimt, hoe warmer de kleurtemperatuur, voor een optimale sfeerbeleving. En met het zeer gebruiksvriendelijke, Dali-gestuurd, lichtregelsysteem (Homeworks van Lutron), kunnen alle verlichtingsarmaturen vanaf één paneel afzonderlijk bediend worden. Wel zo efficiënt. 

Perfecte samenwerking

De slimme indeling van het interieur bevat veel intieme hoekjes, maar zorgt ook voor een perfecte routing van de keuken en bar naar het restaurant en het enorme panoramaterras.

Ook in het lichtplan is rekening gehouden met deze routing. Daarom ook Hans’ keuze voor samenwerking met Maretti Lighting: “Ik ontwerp graag buiten de gebaande paden en hecht veel waarde aan originaliteit. Het team van Maretti Lighting verstaat de kunst te anticiperen op elk interieurontwerp en kan ook nog eens alle verlichtingsarmaturen als maatwerk leveren.”

Oneindig variëren vanuit één design

De Dream (Kolenik) en de Helios (Cocoon Living) worden vaak toegepast in projecten, maar zijn toch telkens uniek, omdat ze volledig op maat worden gemaakt voor de ruimtes waarin zij komen te hangen. Bovendien heeft hier de ring van licht in het plafond een bijzonder effect op deze ronde uitvoering van de  Dream. Boven de tafels zijn de matzwarte Jug L hanglampen een subtiele verschijning en werpen aangenaam en mooi licht op de heerlijke streekgerechten.

Chapeau voor dit ontwerp

Zowel de eigenaren als alle meewerkende partijen mogen trots zijn op dit prachtige authentieke interieur. De Gerardushoeve is vorig jaar onderscheiden met de Chapeau-publieksprijs voor 'Het beste terras van Limburg', wie weet wat dit schitterende resultaat gaat opleveren? Ze zijn in elk geval helemaal klaar voor de toekomst!

In vijfeneenhalve week werd deze megaklus gerealiseerd. Maretti Lighting bedankt Hans Kuijten voor de opdracht en Nijboer Interieurbouw en installateur Bergmans-Wijnen voor de professionele samenwerking!

Foto's: Peter Baas