Een lagere energierekening begint bij een lager verbruik. Elke besparing is er één en besparen op het verbruik van energie door aanschaf van de juiste lampen is vrij simpel. Een LED lamp is verkrijgbaar in heel veel soorten en maten en tegenwoordig ook in allerlei lichtkleuren, dimbaar en CTA. Een LED lichtbron gaat wel 30.000 branduren mee en verbruikt aanzienlijk minder stroom. Daarmee verdient hij zich al op korte termijn terug.

Kwaliteit voorop bij Maretti Lighting
Maretti Lighting is op dit moment een van de weinige bedrijven die een perfecte AR70 en AR111 LED lichtbron levert die goed dimbaar en CTA (Colour Temperature Adjustable) zijn. In tegenstelling tot de berichtgeving in de media, waarin werd gesproken over LED lampen die niet aan de overheidseisen voldoen, betrekt Maretti Lighting haar LED lampen van leveranciers die wel de juiste kwaliteit bieden.


Krantenbericht:
Sommige ledlampen kunnen in huis voor storingen van radio en televisie, wifi en huistelefoons zorgen. De toezichthouder, het Agentschap Telecom, gaat onderzoek doen onder vijftig leveranciers, meldt De Telegraaf.


Veel mensen stappen van gloeilampen over op zuinigere ledverlichting. Als een bepaald soort ledlamp grote problemen blijkt te veroorzaken, kan het agentschap besluiten de gehele collectie van de markt te halen.

Ook kan de toezichthouder aanbevelen dat de regelgeving of de normen worden aangepast als blijkt dat producten, die wel aan de wettelijke norm voldoen, toch problemen veroorzaken. Leveranciers moesten al eerder lampen aanpassen wegens klachten. Uit een test in 2016 bleek dat geen van de onderzochte dertig lampen aan de overheidseisen voldeed.

De storing kan ook aan de oude fitting liggen, zegt verlichtingsexpert Ad Musters tegen De Telegraaf. "Even een gloeilamp eruit en een ledlamp erin, dat werkt verre van optimaal." Het Agentschap Telecom waarschuwt voor slechte kwaliteit van de lampen. "Kijk niet alleen naar de led, let op de hele installatie, van fitting tot bedradingen."

Voordelen van de LED varianten AR70 en AR111
Vooropgesteld, dit zijn kwalitatief zeer goede LED lichtbronnen. De Paloma AR111 lichtbron verbruikt nog maar 12,6W, heeft een briljante lichtopbrengst van 800 lumen en gaat wel 30.000 branduren mee! Ten opzichte van een 50 Watt halogeenlamp, die een output heeft van 650 lumen en 4000 branduren meegaat, is dat een forse besparing. De Paloma AR111 is tevens CTA dimbaar van 3000K tot 2000K.

Cusco LED AR70; ultieme vervanger voor halogeen
De Cusco LED AR70 is de enige echte vervanger voor halogeen, en (bijna) niet van de halogeen lamp te onderscheiden is. Met een verbruik van slechts 5,4 Watt wordt een uitstekende lichtopbrengst van 300 Lumen gegenereerd en hij gaat 30.000 branduren mee. Deze CTA (Colour Temperature Adjustable) lichtbron is dimbaar van 2700K tot 2000K, zonder bijgeluiden. Daarmee is de Cusco LED AR70 de ultieme nieuwe lichtbron!

Ideale oplossing voor projecten
Deze LED lichtbronnen zijn favoriet bij veel architecten, omdat ze halogeenlicht dicht benaderen en daarmee de perfecte vervanger zijn van halogeen lampen. De CRI waarde is 97, dat betekent dat ze kleuren natuurgetrouw weergeven, zeer belangrijk in retailzaken. Daarbij bieden ze meer (inbouw-) mogelijkheden omdat ze minder warmte afgeven dan halogeen. De CTA uitvoering maakt ze nog gewilder, omdat deze lichtbronnen warmer van kleur worden naarmate ze meer gedimd worden. De ultieme sfeermakers!

Kortom, voor elk armatuur en elk project biedt Maretti Lighting de juiste lichtbron.