Als een sprookje zo mooi is het licht in het zwembad van Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. In deze ambiance, onder een prachtige sterrenhemel en in een kleurenpracht die doet denken aan de Aurora Borealis, is zwemmen een bijzondere belevenis.

Wellness uit duizend en één nacht

De eigenaar van Hotel Zuiderduin heeft de verbouwing in eigen hand gehouden, deze begeleid en samen met zijn zus en architect Barend Buursink van Kroeze Interieurbouw alle keuzes bepaald voor wanden vloeren, tegels en kleurstellingen.

Magische ervaring

Hij had een duidelijke wens voor de wellnessruimte en het zwembad: geef mijn gasten een ervaring die hun verblijf naar een nog hoger niveau tilt, die hen verwondert, hun verwachtingen overtreft en daarom zal bijblijven. Zijn vele reizen naar Noorwegen inspireerden Barend Buursink voor de wandgrote foto en het poollicht is zo'n magische ervaring die je altijd bijblijft; hét uitgangspunt voor het lichtplan van team Maretti.

Toveren met licht

Het toverwoord in dit lichtplan is RGB; kleurveranderende LED lichtbronnen die vanaf eenvoudig te bedienen panelen in een handomdraai de sfeer in deze wellnessruimte een compleet andere uitstraling geven. RGB LED lijnen in combinatie met RGB in- en opbouwspots bieden talloze mogelijkheden in kleur en sterkte van het licht en toepassingsmogelijkheden.

Zwemmen onder de sterrenhemel

De sterren in het verlaagde plafond zijn onze kleine Picolo LED inbouwspotjes, voorzien van een lensje, die met slechts 1 Watt verbruik en een lichtopbrengst van 50 Lumen precies de goede sfeer creëren. Alle armaturen zijn door ons aangesloten op een Lutron domotica-systeem, wat zo is ingesteld dat elk dagdeel de lichtkleur en daarmee de sfeer verandert en de gasten telkens een nieuwe ervaring beleven in het zwembad.

Deze verbouwing moest binnen vier weken klaar zijn en dankzij de inzet van alle vakmensen, een strakke planning en goede bouwbegeleiding is dat gelukt! Een resultaat om trots op te zijn!Beleef een bijzonder verblijf in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.
Lichtplan en verlichting Maretti Lighting
Fotografie: Jaap Lotstra