Het was nogal een uitdaging; ontwerp een verlichtingsconstructie voor in een trappenhuis van een kasteel dat voor publiek toegankelijk is. De ruimte is smal en hoog, het armatuur moet solide zijn en het moet passen bij het museum en het monumentale karakter van het kasteel. Maretti Lighting ging de uitdaging graag aan!

MuseumMORE- Kasteel Ruurlo is onlangs geheel gerenoveerd. De droom van Hans Melchers, om juist dit kasteel in ere te herstellen en hier zijn kunstcollectie van Carel Willink tentoon te stellen, is daarmee uitgekomen.

Aan deze renovatie werkte ook couturier Ronald Kolk mee. Maretti Lighting werd door hem benaderd voor de creatie van een speciaal verlichtingsobject en onder zijn bezielende leiding is dit armatuur ontworpen en tot stand gekomen in onze fabriek.

De bijzondere constructie van de rvs armen laat zich perfect aanpassen aan de beschikbare ruimte en is bestand tegen een stootje. De rookglazen bollen voorzien van led lichtbronnen verspreiden aangenaam warm licht.

Het resultaat is een artistiek verantwoord, geraffineerd en chique lichtobject, dat op moderne wijze het authentieke karakter van het kasteel onderstreept.

Meer informatie over dit museum voor modern realisme via: museummore-kasteelruurlo.nl

Informatie over onze maatwerkproducten vindt u op maretti.com/maatwerk.