Ervaar de charme van Parijs, luxueus, elegant en met de Franse flair van het Impressionisme. Het interieurproject voor het Monet Garden Hotel vroeg om een bijzonder lichtplan. 

Charlotte Emmerig van LOTZ Interior Projects gaf ons een kijkje in haar keuken bij de totstandkoming van dit bijzondere interieur. Monet en Garden waren  twee uitgangspunten waarop zij haar mood boards baseerde. De Franse kunstschilder Monet is bekend als grondlegger van het Impressionisme. Zijn kenmerkende  schetsachtige gebruik van kleuren komt duidelijk terug in het interieurontwerp. Spelen met licht en lichteffecten, typerend voor deze kunststroming, werd het uitgangspunt voor het lichtplan, dat mede tot stand kwam in samenwerking met Frits de Jong Interieurbouw.

Ultieme sfeerimpressie van de stad

Monet Garden Hotel ligt in het hart van Amsterdam en het interieur versmelt met de omgeving; kunst in al haar facetten en de botanische tuin Hortus Botanicus, het komt allemaal terug in het ontwerp van Charlotte. Haar keuze voor onze designverlichting versterkt het palet van kleuren en geeft het hotel een absoluut luxueuze uitstraling. Zo zien we op de kamers bijvoorbeeld de Classic Minimal vloerlamp, een revolutionair ontwerp met een kap die onder de fitting hangt en voorzien is van een blender die inkijk van bovenaf op de lichtbron voorkomt.

Op maat gemaakt lichtdesign

Uit onze Designercollectie werd gekozen voor de Helios (Cocoon Living) in messing boven de bar en een zwarte XXL uitvoering van de Humble (Kolenik)prijkt boven de balie. De Go with the Flow (Jan des Bouvrie) staat op de receptiebalie en uit Charlotte’s eigen verlichtingsserie ABE koos zij de wand- en tafellamp. Ook de op maat gemaakte uitvoeringen van de Ring en de Glass Jewel, uit ons eigen atelier, zijn kunstwerken op zich.

Met het oog op kunst

De Cavo 111 plafondspots hebben een verdiepte lichtbron voor een rustig lichtbeeld. Ze accenturen het schilderachtige behang in de stijl van Monet met opvallend mooie prints. Credits hiervoor komen toe aan Wilhelmine van Aerssen, zij verzorgde de stoffering  voor dit project. De kwaliteitstapijten van Complete Carpet Company combineren prachtig en zorgen voor een warme uitstraling.

Het interieur is warm, sfeervol met de focus op gastvrij en comfortabel en is een oprecht eerbetoon aan de beroemde kunstschilder Claude Monet!

Met dank aan Frits de Jong Interieurbouw

Contactgegevens Monet Garden Hotel:
info@monetgardenhotelamsterdam.com
+31-202111418
Valkenburgerstraat 76, 1011 LZ Amsterdam