Bijzonder aan het Van der Valk concern is de diversiteit van de gasten. Het interieur van designer Hans Kuijten en het daarop afgestemde lichtplan van Maretti Lighting zijn zo ontworpen dat een sfeer ontstaat waarin iedere hotelgast zich thuis voelt. 

Dit fonkelnieuwe Van der Valk Exclusief hotel bevindt zich aan de A50, te midden van een prachtige omgeving. De uitstraling die de eigenaren Marcus en Alice van der Valk voor ogen stond, was het gevoel van een luxe chalet in een bosrijke omgeving creëren, binnen en buiten verbinden. Hierin is Hans Kuijten een meester en in veel facetten van het interieur vinden we de flora en fauna terug met prints en mooie kleurstellingen die verwijzen naar de omringende natuur. Daarbij is gekozen voor de meubels van PMP vanwege de rijke materialen en mooie vormgeving.

Een goed lichtplan begint bij de basis
Basisverlichting is enorm belangrijk. Het zijn deze vaak ingebouwde of onopvallende armaturen, die met hun lichtval de toon zetten in het lichtplan. Het totale lichtplan wordt ook opgebouwd vanuit  de basisverlichting. Al zijn spots ingebouwd, toch is door designer Hans Kuijten en team Maretti rekening gehouden met het totaalplaatje en de ‘look’. 

Vierkant de beste
Zo zijn in elke ruimte de enkele en dubbele varianten van de Square Open plafondspots ingebouwd. Vaak wordt gekozen voor een trimless armatuur, maar juist hier zorgt de trim voor het benadrukken van de vierkante vorm die terugkomt in veel interieuritems. Deze spots zijn geschikt voor de Paloma lichtbronnen met CTA LED techniek, waarmee het licht niet alleen minder wordt bij dimmen, maar ook warmer van kleur. Dubbel zoveel sfeer dus.

Accent op design
Als accentverlichting hangt aan de plafonds de witte uitvoering van de door Osiris Hertman ontworpen Block opbouwspots. Een bijzonder knap ontwerp, want geen zijde is gelijk en de gehele spot is 360° draaibaar aan de plafonplaat en de lichtbron is kantelbaar in elke gewenste richting. Behalve heel mooi dus ook super functioneel.

Op de rails
De Combat railspots zijn perfect voor het uitlichten van specifieke punten, zoals vitrinekasten, schilderijen en kunstwerken.  Tevens op rail zorgen de Chique spots voor de juiste lichtval in het restaurant. In al deze armaturen zitten de Paloma CTA LED lichtbronnen, voor optimale sfeer en energiebesparing.

Maatwerk; droom van elke interieurarchitect
Boven de bar de Helios, ontworpen door Sander van Eyck van Cocoon Living. Een goed voorbeeld van een armatuur dat bij uitstek geschikt is om volledig op maat te produceren voor een project, zodat het perfect in het ontwerp van de interieurdesigner past. Deze Helios is uitgevoerd in zwart met amberkleurige glaasjes, een mooie warme combinatie. Uit de Humble serie van Robert Kolenik is gekozen voor de enkelvoudige pendants boven de tafels in het restaurant en de bijpassende vloerlampen, speciaal voor dit project in deze variant vervaardigd. Sfeervolle verlichting in een modern design.

Warme sfeer
Populair zijn ook de Mix&Match hanglampen die hier boven de grote stamtafel bij de open haard zorgen voor een speels effect  en een open structuur. Dankzij de warme kleur van het Inciso glas met uiterst warmwitte LED lichtbronnen is dit een knusse plek waar de hotelgasten even heerlijk kunnen vertoeven.

Iedereen voelt zich thuis bij Van der Valk
Families, zakenlui of zuiver restaurantbezoekers, Van der Valk Apeldoorn biedt al haar gasten een fijne sfeerbeleving en een aangenaam, met luxe omringd, verblijf. Het hotel telt in totaal 151 kamers, waaronder ook familiekamers, wellness-suites, long stay-appartementen en suites. Daarnaast beschikt het nieuwe hotel over een banqueting-afdeling met 13 zalen en boardrooms. Er wordt hard gewerkt aan het wellness-gedeelte, bestaande uit een zwembad, sauna’s en fitnesscenter. Dat zal ook binnenkort geopend worden, zodat de hotelgasten kunnen genieten van een totaalbeleving.

Interieurbouw Nijboer
Interieurontwerp lobby en restaurant Hans Kuijten

Meubels PMP Furniture
Lichtplan en verlichting Maretti Lighting
Architect Paul Teunissen 

Tuinontwerp Studio Ewald Jamin

Fotografie Peter Baas HDR Photography