LED heeft de toekomst, want halogeenlampen verdwijnen langzaam uit het assortiment, sinds de aankondiging dat deze per 1 september 2018 verboden zijn voor de particuliere markt.

Ondanks dat in het bedrijfsleven de halogeenlampen nog zijn toegestaan, denken we bij Maretti Lighting aan de toekomst én aan het milieu en passen we zoveel mogelijk LED lichtbronnen toe in al onze projecten. Sfeer is in elke branche doorslaggevend bij de keuze van lichtbronnen. Het grote aantal varianten in LED biedt volop mogelijkheden voor alle soorten armaturen en gewenste sferen. CTA is een goed voorbeeld van een nieuwe ontwikkeling die een grote vlucht neemt. CTA staat voor Colour Temperature Adjustment, wat inhoudt dat naarmate de lichtbron meer gedimd wordt, de kleur van het licht warmer wordt. De ultieme sfeermaker!

Kleurweergave essentieel in retail
Voor onze klanten in de retail branche is een kleurechte weergave van hun producten van groot belang. Dit geldt voor bijvoorbeeld kleding maar zeker ook voor verse producten. Er zijn inmiddels LED lichtbronnen die de hoge mate van kleurweergave en kleurstabiliteit van halogeen kunnen evenaren. Het plaatsen van nieuwe LED armaturen kan dan een goede investering zijn. Onze adviseurs houden dan ook altijd rekening met de noodzakelijke kleur- en lichtbeleving bij het invullen van de lichtplannen voor deze projecten. 

Sfeervolle gastvrijheid
In de horeca zijn sfeer, levensduur en energiebesparing zeer bepalende factoren bij de keuze voor lichtbronnen. Dankzij ons grote aanbod in LED lichtbronnen hebben wij voor elke toepassing in restaurants, hotels en andere horecagelegenheden de perfecte lichtoplossing. De toegepaste armaturen worden aangesloten op een lichtregelsysteem, waarmee de lichtbronnen, steeds vaker CTA, eenvoudig vanaf één touchscreen te bedienen zijn. Sfeer in een handomdraai!

Gezellig licht in huis
Voor de particuliere markt biedt Maretti Lighting nu al de beste alternatieve LED lichtbronnen tegen een scherpe prijs. Dimbare LED’s zijn handig; werklicht voor tijdens het werken of schoonmaken en dimmen naar intiem sfeerlicht voor gezelligheid in huis. Ook in huis is CTA dé oplossing.

Slimme oplossing; Retrofit
Een handige oplossing om bestaande armaturen te voorzien van LEDs bieden de retrofit lichtbronnen. Armaturen waarin een halogeenspot met GU10 bajonetfitting zat, zijn gewoon geschikt voor een GU10 LED lichtbron. De MR16 LEDs passen in halogeenspots met een MR16-fitting, echter wel met een LED transformator.

Milieubewuste keuze
Onze meest toegepaste LED lichtbronnen zijn de Paloma en Cusco. Beide zijn ook verkrijgbaar in CTA. Ze hebben een lange levensduur en leveren direct een besparing op het energieverbruik. Veel van onze armaturen worden in onze eigen fabriek in Almere geproduceerd en direct geschikt gemaakt voor LED. Zo combineren wij mooi en uniek design met een milieubewuste instelling en bieden wij onze klanten de ruimste keuze in het licht van de toekomst.