Hotel Zuiderduin heeft een aantal verbouwingen doorgevoerd, allen onder leiding van de eigenaar, en de Wellness op de benedenverdieping heeft hierbij ook een metamorfose ondergaan. Een ruimte als deze vraagt om een uitgekiend lichtplan met uitstekende dimtechnieken.

Oase van rust

Van de magie van het Noorse landschap in het zwembad, naar de verkwikkende omgeving van het strand en de duinen in de Wellness van Hotel Zuiderduin. Zachte natuur- en aardetinten, veel marmer en een kleurschakering in de interieuritems van beige naar bruin, brengen een serene eenheid in het interieur. De door Piet Boon ontworpen Halo hanglamp boven de ronde tafel past precies in dit kleurenpalet. 

Dim-to-warm

In het lichtplan zijn veel inbouwspots opgenomen, voorzien van LED lichtbronnen die een zacht licht uitstralen. De Paloma LED in de Square Open inbouwspots geeft een steeds warmere gloed naarmate het licht gedimd wordt en is daarmee uitermate geschikt voor het creëren van een rustgevende sfeer.

Het juiste sfeerbeeld met RGB LED

In de behandelkamers kan dankzij de RGB LED-lijnen de kleur van het licht naar wens aangepast worden. De overige LED lijnen geven warm wit licht en zijn eveneens dimbaar. Kleine Ground Round spotjes in plinten en achter de bank geven de structuur van de wanden extra glans.

In de vitrinekasten hangen de Chique Track 2-lichts armaturen met lichtbronnen die zorgen voor een kleurechte weergave van de artikelen die uitgelicht worden. Alle verlichting is aangesloten op een systeem van Lutron, specialist in dimtechnieken. Hiermee komt ons lichtplan optimaal tot zijn recht.

Ook dit deel van de verbouwing is naar volle tevredenheid van de klant opgeleverd. Volgende maand nemen we je mee naar Ierland, jawel...in Hotel Zuiderduin. Kom genieten van een beauty- of relaxbehandeling in Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee.

Interieurdesign: Barend Buursink
Interieurbouw: Kroeze Interieur BV
Fotografie: Jaap Lotstra