ONZE MOOISTE HOSPITALITY SPECIALS

Na een verwoestende brand in hotel Van der Valk in Heerlen vorig jaar, is het hotel vernieuwd en zijn de lobby en het restaurant volledig herbouwd en mooier dan ooit. Onze meest bijzondere armaturen sieren dit hotel.

Dankzij onze jarenlange expertise in de hospitality-branche weten onze designers en lichtadviseurs de wensen van onze opdrachtgevers perfect te vertalen naar de beste verlichtingsoplossingen. In de designstudio van Maretti Lighting worden de mooiste ontwerpen bedacht, getekend en vervolgens in eigen fabriek vervaardigd. In dit Van der Valk hotel zijn veel van deze specials toegepast. Typerend voor het totale ontwerp zijn de terugkerende combinaties van patronen en vormen in alle interieuritems, van stoffering tot verlichting, wat zorgt voor een verbluffend mooi eindresultaat.Een schitterend door ledlijnen verlichte trap leidt de hotelgasten naar de receptiebalie. De achterwand van de receptie oogt spectaculair door het reliëf dat perfect wordt uitgelicht. Cavo MR16 spots zijn subtiel weggewerkt in het plafond als basisverlichting in de lobby. Sfeervol detail zijn de imposante tafellampen uit de Hayworth collectie, ontworpen door Eric Kuster.Meer dan tweehonderd staaflampjes van Barcelona-glas vormen een waterval van licht in het trappenhuis. De basisverlichting langs de trap is naadloos weggewerkt in het stucwerk en zorgt voor extra veiligheid.Alphenberg Leather is een meester in het creëren van lederen wand- en vloerbekleding en wist deze wand om te toveren tot een waar kunstwerk. Dit patchwork van diverse materialen en prints wordt uitgelicht door de Slide spots met Paloma lichtbron.De Italiano is een kroonluchter die past in elk tijdsbeeld, klassiek met een moderne twist door de zwarte uitvoering geeft hij deze dining corner een chic tintje.In de grote ruimte van het restaurant vormen ledlijnen in het plafond de basisverlichting. Echte eyecatchers zijn de grote ronde Crystal Ring armaturen, een ontwerp uit eigen studio.In de vormgeving van de Open hanglampen boven de eettafels zien we een combinatie van het ruitpatroon van de roomdividers en de ronde print van de vloerbedekking. Tezamen een mooie eenheid. Aan de wand zorgt de Inlet Wall voor een fraai lichtlijnenspel.Boven de vierpersoons-tafels hangen subtiele uitvoeringen van de Glass Jewel, een van onze topontwerpen uit eigen designstudio.Een receptie of vergadering in stijl. De Ledringen aan het plafond geven zacht sfeervol licht en de ronde vormen matchen met de grote vazen op de pilaren.Omgeven door roomdividers met een bladerenpatroon is het gezellig tafelen op de ronde banken met boven de tafels glanzend zwarte Iglo hanglampen. De binnenzijde is goudkleurig voor een uitermate sfeervol effect.

Team Maretti heeft de samenwerking met de opdrachtgevers als zeer plezierig ervaren en zij hebben een grote stempel op het ontwerp gedrukt.

Maar onze absolute topper is de enorme Boomkroon in het midden van het restaurant. Handmade en op locatie ook volledig met de hand geassembleerd, is dit onze mooiste en meest spectaculaire variant op de Glass Jewel tot nu toe! Hulde aan Ineke Roos (IR-Ontwerp) voor het ontwerp en ons team dat dit schitterende exemplaar vervaardigd heeft.

Voor meer info over of reserveren bij Hotel Van der Valk Heerlen, klik hier.

Foto credits: Peter Baas HDR Photography