Hartje Amsterdam, met uitzicht op groen en in een monumentaal pand, dát is bijzonder wonen. Team Maretti maakte een lichtplan waarbij een ruimtelijk effect centraal staat en leverde de verlichting voor dit luxe appartement.

Fris wit, ruim en heel licht is wat opvalt bij binnenkomst in dit luxe appartement. Ons lichtplan sluit aan bij het ruimtelijke interieurontwerp door toepassing van veel inbouwspots. Zo blijft de doorkijk door het hele appartement open. Om met spots toch een fijne sfeer te creëren zijn ze voorzien van dimbare CTA led lichtbronnen. Naarmate je deze meer dimt wordt de lichtkleur warmer, dus sfeervoller. 

Ingetogen luxe

Het pand was voorheen een schoolgebouw en biedt uitzicht op veel groen. Dit natuurlijke aspect komt terug in het interieur, waarin vooral hout is verwerkt en waar aan de witte basis alleen natuurtinten als bruin en beige zijn toegevoegd. Heel mooi hierbij passen de tientallen Duchess hanglampen die het midden van de entree sieren. De getinte glaasjes verspreiden een zacht licht en matchen qua kleur prachtig met de overige interieuritems. Deze elegante hanglampen zijn ook voor het trapgat op maat gemaakt met lengtes van wel drie meter.

In de gang, waar oude gymattributen herinneren aan de vroegere functie van het gebouw, zijn Inlet Wall armaturen geplaatst die een speels lijnenspel op de wand creëren. 

Terras met uitzicht

Overdag biedt het dakterras een plek om ongestoord te genieten van de zon, maar ook ’s avonds, met uitzicht over de vele lichtjes van de stad, is het hier fijn toeven. Vandaar dat ook hier aandacht is besteed aan de juiste verlichting. De Tube Cube aan de gevel zorgt hier voor een mooi lichtlijnenspel.

Mooi hoe een karakteristiek oud schoolgebouw is getransformeerd tot een luxe appartement met optimaal woongenot.
Projectontwikkelaar: Midvast B.V.
Lichtplan en verlichting: Maretti Lighting
Fotografie: Mart Goosens van Ministry of Frames en Ada Nieuwendijk.