Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee is een van onze zeer gewaardeerde vaste klanten. Voor ons meest recente project, de Zuiderduinzaal, ontwierpen wij een heel specifiek lichtplan en uiteraard weer bijzondere maatwerkarmaturen. Het transport van deze grote Barcelona’s bleek een enorme uitdaging!

Inmiddels heeft Maretti Lighting het complete hotel Zuiderduin verlicht. Daarnaast hebben we alle wandlampen die er al hingen omgebouwd en geschikt gemaakt voor LED lichtbronnen. Met het Lutron systeem dat we hebben geïnstalleerd kan nu alle verlichting via DALI eenvoudig worden aangestuurd.

Van feest tot vergadering

De Zuiderduinzaal is een grote conferentiezaal die voor diverse doeleinden geschikt is en verhuurd wordt. Van darttoernooien tot bruiloften en kerstdiners, maar ook voor zakelijke bijeenkomsten, zoals seminars en bedrijfsfeesten. In samenwerking met Kroeze Interieurbouw hebben wij het lichtplan zo ontworpen dat voor elke gelegenheid de juiste lichtsterkte en lichtkleur beschikbaar is, ook weer aangestuurd met het Lutron-systeem.

Toppunt van flexibiliteit

Er is voldoende basislicht, bestaande uit de Brighteye en Square Open inbouwspots met Paloma CTA lichtbronnen, maar ook regelbare sfeerverlichting. De zalen zijn in delen te gebruiken, dus hebben wij gezorgd dat de verlichting ook per deel apart bediend, geschakeld en gedimd kan worden. Daarbij kan het podium op vijf verschillende plekken in de zaal geplaatst worden en kan dan ook vanaf vijf verschillende plekken verlicht en bediend worden. Flexibiliteit voorop!

Groots uitpakken

In een ruime zaal als deze zijn armaturen van formaat nodig. Maatwerk biedt dan de oplossing. Hiertoe hebben wij in onze eigen fabriek in Almere de Barcelona XXL met onyx vervaardigd. Deze grote blikvangers hebben een afmeting van 3 x 3 meter, waardoor het  transport nogal een uitdaging werd.  

Deze Barcelona’s zijn voorzien van RGB en warm witte LED tegels en lenen zich daardoor uitstekend voor het creëren van elke gewenste sfeer. Feestelijk met uitbundig licht in alle kleuren van de regenboog of zakelijk en stijlvol met warm wit licht.

Kortom, Hotel Zuiderduin beschikt nu over een up-to-date conferentiezaal met een geavanceerd lichtplan vol mooie designarmaturen, dat voorziet in alle behoeftes, volledig afgestemd op de Zuiderduinzaal en het gebruik ervan.

Foto’s : Jaap Lotstra Fotografie