“Elk interieurproject valt of staat met de verlichting.” Deze visie van Marcel Wolterinck onderstreept zijn samenwerking met Maretti Lighting. 

Lichtpalet

“Je kunt een interieur verrijken met de mooiste kleuren en kunstwerken, maar zonder de juiste verlichting komen die niet tot hun recht. Zoals Van Gogh zijn kleuren op het doek zette, zo schilder ik graag met licht.”

Van uitdaging naar nieuwe mogelijkheden

De interieurs die Marcel ontwerpt zijn functioneel, puur en ingetogen. “Ik houd van rust, van symmetrie, maar niet van monotoon. Met licht laat ik een interieur sprankelen. Ik heb een bijna theatrale visie op verlichting en de overgang van halogeen naar LED verlichting heeft mij aan het denken gezet: hoe krijg ik in led-spots de gewenste smalle lichtbundels, waarmee ik graag contrasten en spanning creëer? Samen met Maretti Lighting heb ik daartoe een spot met een diafragma ontwikkeld. Deze biedt de mogelijkheid om in lichtbundels te variëren van 25 tot 10 graden. Niet alleen hebben we een probleem opgelost, hiermee zijn zelfs extra mogelijkheden in verlichting ontstaan!”

Designverlichting als signatuur

De samenwerking met Maretti Lighting is voor Marcel Wolterinck dan ook tweeledig. “Ik vind het belangrijk om gebruik te kunnen maken van de expertise, de technische kennis en het vakmanschap van het team van Maretti, om zo op maat gemaakte lichtplannen te kunnen realiseren. Anderzijds is het voor mij een verrijking dat ik met de verlichtingscollecties die ik ontwerp, en die zij voor mij produceren, elk interieur het Wolterinck signatuur kan meegeven en dat licht zo een wezenlijk onderdeel van mijn interieurprojecten vormt.”

Shop Wolterinck armaturen