Licht, lucht en heel veel leefruimte. In het design van deze villa ligt de nadruk op daglicht. Het lichtplan is met veel zorg ontworpen, met luxe inbouwarmaturen die precies die plekken uitlichten waar het daglicht niet bij kan en design hanglampen die opvallen in de ruime hal en enorme open keuken.

Hooggeplaatste ramen zorgen in deze villa voor prachtig zicht op de Hollandse wolkenluchten en  opvallend veel daglicht. Dankzij het ontbreken van wanden tussen de keuken, dining en living is een heerlijke open leefruimte ontstaan. Afwisselend zachtgrijs en een wat donkerdere variant op de wanden rondom, zorgt voor zowel verbinding als het breken van de ruimte. Met meubilair en accessoires in aardetinten zijn natuurlijke accenten aangebracht. Heel verleidelijk om in een grote ruimte als deze veel lampen neer te zetten. Maar de verlichting bestaat voornamelijk uit draai- en kantelbare trimless inbouwspots die mooi weggewerkt zijn in de stuclaag van de plafonds en precies die plekken aanlichten die verstoken blijven van het daglicht. De CTA lichtbronnen erin geven niet alleen minder, maar ook warmer licht naarmate ze meer gedimd worden.

Met Tommy aan tafel

De dining is zó ruim dat een enkele hanglamp daar helemaal in het niet zou vallen. Daarom is gekozen voor een Special van de Tommy Black&Gold. Een prachtig samenspel van Tommy hanglampen in diverse maten en op verschillende hoogtes aan een speciaal voor deze villa vervaardigde plafondplaat, waarmee de ruimte heel mooi verlicht wordt. De gouden binnenzijde geeft een warme sfeervolle gloed boven de eettafel.

Lichtkunst

Ook de grote hal verleidt tot het plaatsen van een vloerlamp, maar juist doordat hier gekozen is voor één betoverend mooi armatuur, de Dream, blijft het ruimtelijk effect behouden. De brons-grijze glazen bollen van de Dream kleuren mooi bij de vloer en wanden. Ook als de leds, die de bollen van bovenaf verlichten, niet branden is de Dream een bijzondere blikvanger.

De zwarte Inlet Wall armaturen creëren een mooi lichtlijnenspel op de wand in de hal. Het kunstwerk op de pilaar valt extra op door het licht van de Chique opbouwspot erboven. Deze Chique opbouwspot hangt ook, in tweelichts-variant, aan het plafond in het kantoor.

Avondlicht

Als het donker wordt zorgen de mini inbouwspotjes langs de trap voor extra veiligheid. De badkamer is geheel uitgevoerd in aardetinten en sfeervol verlicht door kleine inbouwspots. Met de Square Glass Led inbouwspots onder de overkapping rondom de villa wordt de moderne architectuur benadrukt en ontstaat ’s avonds een mooi sfeerbeeld.

Wij danken installatiebedrijf Breman voor de fijne samenwerking.

Interieurstyling: Francisca Broekhuis 
Technische installatie: Breman Beheer BV
Lichtplan en verlichting: Maretti Lighting
Fotografie: Hans Gorter