Wij hebben onze Tube Cube wandlamp voor buiten voorzien van de nieuwe COB techniek, waarmee de lumenoutput sterk is gestegen van 300 naar 889, en toch een sfeervolle warme lichtkleur wordt gecreëerd.

Wat is COB techniek

Met COB techniek (letterlijk: chips on board, oftewel ‘leds aan boord’) wordt de positioneringstechniek van de led-chips in een led lampje bedoeld. In een normale SMD led lamp zijn de led-chips in blokjes bij elkaar geplaatst en afzonderlijk waarneembaar, maar bij de COB techniek worden de led lichtpuntjes in een rondje zo dichtbij elkaar geplaatst, dat ze met het blote oog niet van elkaar te onderscheiden zijn. Op deze wijze benadert een ledlamp met COB techniek het meest de lichtval van een traditionele halogeen- of gloeilamp.

Hieronder een voorbeeld van COB en SMD led spots. De gele oppervlaktes in de COB spots bestaan uit vele minuscule ronde ledjes. De SMD spot bevat meerdere leds.

Ontwikkeling COB techniek

De bekende low power leds en high power leds waren dan wel extreem zuinig, maar qua lichtval niet de mooiste vervangers van de halogeenspots en dus werden ledlampen verder ontwikkeld tot deze COB techniek. Teneinde dezelfde zachte lichtval van halogeen te benaderen, worden hierbij kleinere leds gebruikt, een gekleurd kapje voor het licht geplaatst en is de reflectietechniek verbeterd.

Onze Tube Cube geeft met deze vooruitstrevende COB techniek een mooie lichtval naar boven en beneden op de wand in een warme tint van 2700 Kelvin.

Shop Tube Cube wandlamp