Hans Kuijten weet zichzelf telkens weer te overtreffen in al zijn interieurontwerpen. Ook het interieur van deze hotelbar is weer een knap staaltje designkunst! Het lichtplan bevat onze mooiste ontwerpen, maar integreerde ook de bestaande verlichting.

Maatwerk is meedenken

De bar van Hotel Dordrecht onderging een complete renovatie. Hans Kuijten ontwierp het nieuwe interieur dat door Nijboer werd geïnstalleerd. Team Maretti werd ingeschakeld voor het maken van een lichtplan en wist op ingenieuze wijze ook delen van de bestaande verlichting te integreren in het nieuwe lichtplan. Zo zijn de railspots behouden gebleven, doch enigszins verplaatst, en aangesloten op ons lichtregelsysteem. Waar kosten bespaard kunnen worden voor de opdrachtgever zullen wij dat altijd voorstellen.

Harmonie in ruimte en licht

De bar biedt plek aan grote gezelschappen maar is door Hans Kuijten zo ingedeeld dat er ook veel privacy is ontstaan. Intieme tweepersoonstafels en knusse zithoeken omzomen het centrale deel waar comfortabele banken en fauteuils uitnodigen tot lang en gezellig tafelen.

Dankzij ons specialistisch maatwerk is op elke plek in het restaurant precies die verlichting toegepast die perfect aansluit bij de kleuren en stijl van het meubilair, de wanden van Dofine en de interieuritems. Van opvallend subtiel, zoals de Hicks hanglampen boven de bar en de zithoeken, tot de in het oog springende Sliced Black&Gold collectie boven de gezellige lange tafel. Met hun elegante verschijning en zachte lichtval zorgen de Tulips voor een intieme sfeer tijdens het diner of de lunch.

LED’s party!

De spiegels die kunstig verwerkt zijn in het plafond worden omlijst door RGB ledlijnen. Bij een feestelijke gelegenheid kunnen deze eenvoudig in elke gewenste kleur ingesteld worden. Zowel de basis- als sfeerverlichting wordt aangestuurd door een geavanceerd lichtregelsysteem, dat zelfs met een mobiele telefoon of tablet kan worden bediend. In een handomdraai van een gastvrije, rustige ambiance met warm gedimd licht naar een vrolijke en uitbundige partysetting!

Lovende woorden

De uitstraling van de hotelbar is fenomenaal geworden en wordt sinds de opening opvallend vaak genoemd in reviews, dit tot groot genoegen van de eigenaren van Hotel Dordrecht. Complimenten voor Hans Kuijten en alle partijen die hebben bijgedragen aan deze spectaculaire metamorfose.

Interieurontwerp: Hans Kuijten
Lichtplan en verlichting:
Maretti Lighting
Wandafwerkingen: Dofine
Interieur: Nijboer 
Fotografie: Peter Baas HDR Photography