Leidend in een lichtplan zijn de architectuur, het interieurontwerp en de wensen van onze klanten. Voor Spa One in Oosterhout vormden de verschillende hoogten en vides in het gebouw een creatieve uitdaging voor team Maretti en waren aanleiding voor het ontwerpen van nieuwe verlichtingsspecials.

Rust, reinheid en regelmaat

Spa One - Thermen Oosterhout, gelegen op Landgoed Bergvliet, is het grootste spa en wellness-complex van Zuid-Nederland. In ongekende luxe ervaren de gasten hier een totaalbeleving in ontspanning. 

Interieurdesigner Hans Kuijten wist met een uitgekiende combinatie van materialen en kleuren het toppunt van luxe en een oase van rust te creëren. Het lichtplan bevat veel koperkleurige sfeerarmaturen die mooi aansluiten bij het kleurenpalet van zijn interieurontwerp. 

Verlichting dient de functie van een ruimte

Elke ruimte is zo ingericht dat het interieur én de verlichting de functie ervan optimaal dienen. Van intiem indirect licht in het zwembad, de sauna’s en behandelruimtes tot chique, opvallende armaturen in het restaurant en in de vele knusse hoekjes. Spots en ledlijnen zorgen voor zowel helder als gedimd licht waar nodig. 

Door kleuren en vormen goed op elkaar af te stemmen wist Hans de vele afzonderlijke ruimtes knap aanéén te smeden.  Dit zien we ook terug in zijn keuze voor de lampen, elk anders, maar allemaal rond van vorm, zoals de Dot in zwart en koper en de pendel met drie rookglazen Glass Balls*. Ook de slanke zwarte Jug AT pendants boven de eettafels en de op maat gemaakte koperkleurige Luxury Ringen boven de lange tafel hebben de ronde vorm gemeen en geven elk op eigen wijze precies het juiste sfeerlicht. De Driepoot vloerlampen met ronde kap zorgen voor een knus huiskamergevoel.

Bijzonder maatwerk

Voor de vide bij de openhaard is de Melt Special* ontworpen. De glazen bollen lijken op druppels gesmolten koper, uniek door hun organische vorm. Ze hangen op verschillende hoogtes, aan een eveneens organisch vormgegeven plafondplaat, en zijn vanuit elke hoek van zowel boven als beneden zichtbaar. Aan de andere zijde van de haard geven de Chique railspots weer een heel ander sfeerbeeld. Deze luxe spots zijn door het hele complex toegepast en vormen zo ook een verbindende factor.

Architectuur uitgelicht

De Combat railspots zorgen voor mooie lichtaccenten en de Square Hide Big Led inbouwspots zijn gekozen voor een wat meer theatrale basisverlichting. Ledlijnen in en rondom de sauna, gelegen in het midden van het zwembad, versterken dit architectonische hoogstandje. 

Duurzame lichtoplossingen

Spa One is onderscheiden met een Groenverklaring voor duurzaamheid dankzij het grote aantal zonnepanelen en de installatie van een warmtekrachtcentrale om eigen energie op te wekken. Daarom voorziet ook ons lichtplan in duurzame lichtoplossingen, o.a. door de toepassing van CTA (dim-to-warm) LED lichtbronnen, onontbeerlijk voor een warme, gastvrije sfeer. Uiteraard is alle verlichting aan te sturen via eenvoudig te bedienen touchscreens.

Wij danken Hans Kuijten voor de inspirerende samenwerking en wensen de eigenaren Twan Meerhoff en André Veraa veel succes met dit prachtige bedrijf! 

Interieurdesign: Hans Kuijten
Lichtplan en verlichting: Maretti Lighting
Fotografie: Peter Baas HDR Photography

*Ons maatwerk vindt u niet onze webshop, meer informatie via orders@maretti.com