Maatwerk is de specialiteit van Maretti Lighting. Designers en andere interieurspecialisten weten ons te vinden wanneer ze een 'lumineus' idee hebben. Het rijke interieur van deze villa is ontworpen door Herman Peters en ook hij had specifieke wensen ten aanzien van de verlichting, die wij dankzij ons maatwerk perfect konden invullen.

Eindeloze variatiemogelijkheden

Al 25 jaar verzorgen wij lichtplannen en leveren de verlichting voor high end interieurs van onder meer  luxe villa’s en weten vanuit deze expertise dat maatwerk een project naar een nog hoger niveau tilt. Door voortdurende technische innovatie vergroten wij de ontwerp- en toepassingsmogelijkheden van verlichting. Zo hebben wij een modulair ophangsysteem ontwikkeld waarmee eindeloos gevarieerd kan worden en we de armaturen kunnen aanpassen aan de architectuur van een pand en aan de ideeën van de interieurdesigner en de klant.

Productie in eigen beheer

Aan op maat gemaakte plafondplaten in verschillende afmetingen en vormen kunnen wij hanglampen bevestigen uit diverse collecties, zoals in dit project de Barça Pipe die precies boven de eettafel past en in de grote hal de Glass Jewel, een van onze bestsellers uit eigen atelier. Dit modulaire ophangsysteem wordt in onze eigen fabriek in Almere geproduceerd en biedt designers en architecten ten aanzien van het lichtplan de optimale controle over hun projecten.  

Meer maatwerk

Boven het werkblad in de keuken hangt het Crystal Stone plateau, in prachtig anodic brown perfect afgestemd op het keukenontwerp. De Crystal Stones zijn voorzien van ledmodules. De Oak komt prachtig tot zijn recht in de tuinkamer. Elke Oak is anders door zijn grillige, natuurlijke vorm en daarmee een typisch voorbeeld van uniek maatwerk. In de loungeruimte een Tribe vloerlamp en in de fitnessruimte de Tribe track railspots, beide uit onze Designercollectie.

Lichtpuntjes

De basisverlichting is subtiel weggewerkt in plafonds (Square Hide Big Led armaturen) en in de wand langs de trap waar de Laguna mini inbouwspotjes zorgen voor extra veiligheid. De kleine Cabinet Square inbouwspotjes geven kasten extra diepte.

Missie geslaagd

Topdesigner Herman Peters is meer dan geslaagd in zijn missie om van deze nieuwbouw villa een warme leefomgeving te maken, elegant en met verrassende details. Wij zijn trots dat wij met ons maatwerk dit interieur mogen laten stralen.

Interieurdesign: Herman Peters Interiordesign.
Lichtplan en verlichting: Maretti Lighting
Fotografie: Jurrit van der Waal, The Art of Living magazine