Een waanzinnig uitziende bar, die ’s avonds dankzij een uitgekiend lichtplan kan worden omgetoverd tot een dynamische club, dát wilde Antoine Bulsink ook in zijn bedrijf. Hans Kuijten en team Maretti haalden alles uit de kast en gingen bij Bulsink voor het allermooiste resultaat.

Bulsink ontwerpt en realiseert bijzondere bouwprojecten met een vooruitstrevende visie. Na een bezoek aan ons hoofdkantoor was Antoine Bulsink onder de indruk van de uitstraling van ons bedrijfsrestaurant, ook wel Club7, ontworpen door Hans Kuijten. Díe sfeer, alsof je in een luxe club in een metropool bent, was precies wat hij voor ogen had voor zijn hoofdkantoor. Samen met Hans Kuijten hebben wij in het kantoor van Bulsink een absolute topsfeer gecreëerd. 

Hexagon als uitgangspunt

In elk project willen wij met onze verlichting de eigenheid van een bedrijf benadrukken. In het lichtplan voor Bulsink was de zeshoekige vorm van het logo, de hexagon, ons uitgangspunt. Opvallend mooi zijn de twee grote hexagonvormige koven, verlicht met RGBW ledlijnen, met eronder de Hexagon lichtpanelen, die ook zijn voorzien van RGBW ledverlichting. RGBW ledverlichting biedt enorm veel toepassingsmogelijkheden, met name in de avond of bij events. Je kunt er werkelijk elke gewenste sfeer mee creëren. Met RGBW ledstrips accenturen wij de lijnen in het interieurontwerp. Hier zijn ze verwerkt langs de gordijnenkoven, in de bar en in de (wijn)kasten. Ze zorgen voor een directe upgrade van een interieur.

Wereldklasse

En dan de bar, dit is toch wel het toonbeeld van ongekende luxe en top design, overduidelijk het signatuur van Hans Kuijten! Over elk detail is nagedacht en ook elk detail is uitgelicht. Dankzij de ledstrips onder het blad springt het ontwerp eruit en komen de gebruikte materialen extra goed tot hun recht! Met de Troy en Tresto spots leggen we spannende, bijna theatrale accenten. Heel sfeervol zijn de Tom Dixon Etch hanglampen boven de bar en de private dining table, perfect passend bij de hexagon van het logo. Ons designteam komt telkens met verrassende ontwerpen; voor Bulsink ontwierpen zij de sterrenhemel-spot, geplaatst in de gang bij de lift als een subtiele verwijzing naar de sterrenhemel die we creëerden bij de entree.

Spot on!

Als basisverlichting is gekozen voor de Discus AR70 serie, voorzien van dim-to-warm Cusco lichtbronnen, waarbij met name de reflector in de lichtbron zorgt voor een natuurlijk, indirect en aangenaam lichtbeeld. Dankzij de richtbaarheid, maar ook zeker door de ingenieus verstelbare lichtbundel van de Narrow spot kunnen bepaalde items zeer specifiek uitgelicht worden. De Kodiak trackspots zijn op verschillende plekken gebruikt om met name de randen en wanden van de ruimtes extra aan te lichten. 

Om het effect van dit ingenieuze lichtplan volledig tot zijn recht te laten komen en alle lichtpunten zo mooi mogelijk te benutten en op elkaar af te stemmen, is gekozen voor het Homeworks systeem van Lutron, waarmee (vooraf) lichtscènes ingesteld kunnen worden en alle verlichting bediend kan worden vanaf een wandpaneel, tablet of telefoon. Wat ons betreft mag Eindhoven zich nu écht Lichtstad noemen en het hoofkantoor van Bulsink, dat is bár mooi!

Interieurdesign: Hans Kuijten
Lichtplan en verlichting: Maretti Lighting