Brands Concepts staat voor producten die samenvloeien met het interieur; het creëren van de perfecte harmonie. “Belangrijk is dat de lampen die we ontwerpen een onderdeel zijn van het totale interieur of exterieur,” aldus Anke, een van de designers achter het merk Brands Concepts.

Lichtdesign verrijkt het interieur

De lampen van Brands Concepts zijn stoer, strak en minimalistisch. “Dat bij een bijzonder interieur de mooiste producten horen, spreekt bij ons voor zich. In onze visie kun je met de juiste verlichting zoveel meer grandeur in een interieur brengen. Zowel het design van een lamp als de juiste lichtverdeling zijn een wezenlijk onderdeel van de totaalbeleving. Stap voor stap geven we een interieur vorm. We bedenken producten voor dat interieur helemaal op maat qua vorm, kleur en materiaal.”

Techniek en design verenigd

Als goed voorbeeld noemt Anke de Brands nieuwe semi-inbouwspot: “De combinatie van semi-inbouw, opbouw en draaibare spot in één klinkt eenvoudig, maar dit vraagt om geavanceerde techniek, verwerkt in een strakke vormgeving.” Inmiddels bestaat de Brands collectie uit de Astor serie, de Rivington serie, met als variant de Rivington Glass, en de Stanton bedlamp.

“Van Maretti Lighting krijgen we feedback over technische en commerciële aspecten, aldus Anke. ”Met soms een kleine aanpassing zijn van onze maatwerkproducten nu complete collecties gemaakt. Op deze wijze producten van scratch af mogen ontwikkelen, betekent voor onze klanten het meest ideale interieur, dat geeft enorm veel voldoening.”

https://maretti.com/index.php/brands/