Wereldberoemd is het Waagplein in Alkmaar. Van heinde en verre bezoeken toeristen hier ’s zomers de Kaasmarkt. Andersom kunnen wij hier nu genieten van de Indonesische keuken en gastvrijheid, want op nummer 34 ontvangt restaurant ‘Javaanse Meisjes’ je graag voor een culinaire beleving.

Culinaire wereldreis

Onder de bezielende leiding van Ron Blaauw reis je door een wereld van smaken en proef je de fijnste ingrediënten. En dat in een ambiance die je onderdompelt in Oosterse sferen, gerealiseerd door HIP Studio. Opdrachtgever  Nola Social benaderde HIP Studio voor het totaalconcept en interieur van restaurant Javaanse Meisjes en wederom is de samenwerking tussen Ron Blaauw en HIP Studio een groot succes. 

Licht onthult schoonheid

Het complete interieur is door Maxine en Wim Hoopman minutieus gestyled en bevat alle materialen, kleuren en details die je meevoeren naar de natuurlijke pracht en culturele rijkdom van het eiland Java. Dankzij ons op maat gemaakte lichtplan komt de schoonheid van het interieur optimaal tot zijn recht.

De Glow, Bloom en Shine hanglampen in brons matchen perfect met de natuurlijke materialen zoals rotan, riet en leer. Met de Combat railspots zijn extra lichtaccenten aangebracht waardoor de planten, wanden en de mooie marmeren bar, vervaardigd door Piet-Jan van den Kommer, extra aandacht krijgen.

Vakkundig en snel

Met name in de horecabranche is het van groot belang dat een verbouwing tijdig wordt voltooid. Onze jarenlange samenwerking met HIP Studio resulteerde ook ditmaal weer in een snelle en vakkundige oplevering van het project, zodat restaurant Javaanse Meisjes binnen afzienbare tijd de deuren weer kon openen.

Restaurant Javaanse Meisjes vind je aan het Waagplein 34 in Alkmaar.

Interieurdesign: HIP Studio by Wim en Maxine Hoopman
Interieurbouw: Piet-Jan van den Kommer
Lichtplan en verlichting: Maretti Lighting
Fotografie: HIP Studio