Lef, dat is wat Jan des Bouvrie typeert in zijn jarenlange carrière als ontwerper en wat hij waardeert in degenen met wie hij werkt. “Ik heb Nederland anders leren wonen. Door interieurs te ontwerpen met als basis eenvoud en licht, zijn we eindelijk af van die donkere meubels en tapijten." 

Wonen is een kunst

"Licht maakt vrolijk, zowel zonlicht als kunstlicht, het hoort in de hele woning aanwezig te zijn. En buitenverlichting is al net zo belangrijk. De armaturen die ik ontwerp voor buiten, zijn qua design ook heel mooi voor binnen.”

Samen voor het mooiste resultaat

In de verlichtingscollecties van Jan des Bouvrie zien we de strakke lijnen en kubistische vormen waar zijn designstijl om bekend staat. Zijn ideeën ontstaan spontaan en schetst hij nog vaak op de achterkant van een sigarendoosje. “Nog steeds ben ik zenuwachtig als ik de prototypes van een nieuwe verlichtingslijn ga bekijken. Maar telkens weet Maretti Lighting me te verrassen met het resultaat. Zij herkennen professionaliteit, handelen er naar en weten als geen ander mijn ontwerpen exact zó vorm te geven als ik voor ogen had.”

Kleur bekennen

“Heel blij ben ik dat ledverlichting nu overal wordt toegepast in woningen. ik doe in huis graag overal, ook overdag, het licht aan en led bespaart energie. In mijn interieurontwerpen maak ik ook dankbaar gebruik van het feit dat led nu in alle kleuren en ook warm wit leverbaar is. En geef ik een feest, dan gaan alle kleuren aan!”