HALA lampen hebben een tijdloos karakter door hun elegantie en minimalisme en staan symbool voor gedegen kwaliteit en industriële vormgeving. HALA lampen voeren ons terug naar vervlogen tijden, maar zijn voorzien van hedendaagse technieken, zoals LED lichtbronnen. Onze HALA Sliced serie voegt daar nog een luxe design aan toe. Met de hand vervaardigd garandeert de ambachtelijke kwaliteit van deze traditionele HALA interieuritems.

Onderscheidend maar vertrouwd design

HALA verlichting vindt zijn oorsprong in 1939, de tijd van ambachtelijk vakmanschap. De Hala Nederlandsche Lampen Fabriek was in de jaren vijftig en zestig een voorbeeld van zuinigheid en modernisme, met ambachtelijke kwaliteit hoog in het vaandel. Directeur Herman Busquet jr. ontwierp in de jaren vijftig de inmiddels wereldberoemde ‘Pinocchio’. Met dit kleine, multifunctionele bureaulampje introduceerde hij de HALA verlichting in een nieuw marktsegment; particuliere woningen. Hij verwierf hiermee een prominente plek in de wereld van Dutch Design en de HALA traditie was een feit.

Een merk zó sterk dat het tijd en trend verslaat!

Meer dan een eeuw later zet Peter Kos, in de geest van HALA oprichter H.Th.J.A. Busquet, het ontwerpen van deze unieke vintage lampen nog altijd voort. De HALA lampen van nu hebben hetzelfde tijdloze karakter dankzij hun elegantie en minimalistische vormgeving en worden nog steeds gemaakt van eerlijke duurzame materialen, een garantie voor de ambachtelijke kwaliteit van weleer. In de fabriek van Maretti Lighting worden deze lampen met dezelfde toewijding en nog steeds met de hand vervaardigd. Uiteraard hebben wij wel onze innovatieve visie toegepast op deze ontwerpen en zijn de lampen nu voorzien van hedendaagse technieken, zoals LED lichtbronnen. 

HALA Sliced; toekomstig collectors item

Het herkenbare uiterlijk, de functionaliteit en het gebruiksgemak is nog altijd onveranderd in alle HALA verlichting terug te vinden. Elke HALA lamp is tijdloos en onbetwist een collectors item. Zo ook de Sliced serie, waarmee we een luxe design toevoegen aan de genoemde kenmerken. 

Sliced Black&Gold

In de Sliced Black&Gold hanglampen komt het retro design van HALA optimaal tot zijn recht. De opengewerkte zwarte kap geeft een bijzondere lichtspreiding met een warm gouden gloed voor een super sfeervol effect. De Sliced Black&Gold serie bestaat uit verschillende modellen die onderling prachtig te combineren zijn. Bundel de kracht van dit ontwerp door meerdere exemplaren in verschillende modellen en afmetingen bij elkaar te hangen. Dit HALA ontwerp is ook in koper, wit of zwart een echte blikvanger en zal door de jaren heen zijn schoonheid en functionaliteit blijven bewijzen.