In hotelprojecten speelt basisverlichting een belangrijke rol. Inbouw- en opbouwspots, richtbaar, dimbaar en vooral energiezuinig, zijn het startpunt in het lichtplan. Met de juiste lichtbronnen kan reeds met de basisverlichting een gastvrije sfeer gecreëerd worden.

Doeltreffend lichtplan

Midden in de ‘Sportas’ van Amsterdam is in 2019 het Olympic Hotel verrezen. Een unieke ligging, want vanuit de hoger gelegen kamers zijn de sportevenementen in het Olympisch Stadion te zien. Via interieurarchitectenbureau Nicemakers en Holmris B8 Interior Solutions werd Maretti Lighting de opdracht voor het lichtplan gegund. Het restaurant, de lounge en de entree werden door ons voorzien van design basisverlichting.

Stijlvol vanaf de basis

De sfeervolle urban feeling van het interieur past bij de doelgroep en met de ligging aan de Zuidas mocht het geheel een chique tintje krijgen. Basisverlichting is niet langer een ondergeschoven kindje en is tegenwoordig een wezenlijk onderdeel van de interieurstyling. Ingebouwd of opbouw, onze basisverlichting mag gezien worden en heeft speciaal voor de hotelbranche een luxe uitstraling. 

Samenspel van functie en design

Dat functioneel ook heel mooi kan zijn bewijzen de dubbele Chique railspots in het restaurant. Door deze elegante spots op een rail te bevestigen zijn ze zowel functioneel als chic en passen ze goed bij de sophisticated look van het interieur. De railbevestiging zorgt er tevens voor dat de verlichting kan meebewegen met eventuele interieurwisselingen. 

De slanke Fortaleza spots zijn half ingebouwd en hebben een 24 graden bundel voor meer gericht licht op de tafels.

Met de draai- en kantelbare Discus inbouwspots kan elke gewenste plek worden uitgelicht zoals bijvoorbeeld de kunstwerken, die net als de boeken en andere interieuritems, refereren aan de Olympische Spelen uit de jaren twintig en dertig.

Optimale dimtechniek

In de hal domineren de 3 fase Combat railspots het plafond en onderstrepen de industriële vormgeving. Alle spots zijn voorzien van Paloma LED CTA lichtbronnen voor de beste dimtechniek, waarbij meer dimmen niet alleen minder licht maar ook een warmere lichtkleur tot gevolg heeft.

Elk lichtplan uniek

Elk project is uniek en dat geldt ook voor onze lichtplannen. Dankzij onze jarenlange expertise in de hotelbranche kunnen wij voor elke ruimte in een hotel een passend en efficiënt lichtplan ontwerpen, desgewenst ingevuld met onze specifiek voor hotels ontwikkelde designverlichting, waarmee we de unieke uitstraling van het hotel onderstrepen en kracht bij zetten. 

Interieurarchitect: Nicemakers 
Interieuritems: Holmris B8
Lichtplan en basisverlichting: Maretti Lighting
Fotografie: Hans Gorter