Ooit was dit de plek waar de President van de Concelho zijn weekenden doorbracht. Het pand raakte in onbruik en werd een ruïne. Wat bleef was het sublieme uitzicht. Oaktree Projects zorgde dat deze villa in ere werd hersteld en schakelde Maretti Lighting in voor de verlichting.

Op deze prachtige plek in de Algarve, in de vissersplaats Carvoeiro, is dit een van de oudste huizen. Het is gebouwd in 1877 en was jarenlang het weekendverblijf van de President van de Concelho. Om van dit pand, dat deels was veranderd in een ruïne, een moderne luxe villa te maken, bleek een enorme uitdaging. Oaktree Projects ging die aan en het resultaat is werkelijk fantastisch!

Warme sfeer in koelwit interieur 

Oaktree projects ontwierp een zeer modern wit interieur dat op enkele plekken in de villa met zwarte kozijnen wordt doorkruist. De strakke zwarte lijnen hebben we doorgevoerd in het lichtplan met de Marriott vloerlamp in de living, de Trijnie wandlampen in de dining, slaapkamer en gang en de Chique wandspots in de dining en slaapkamer. De zwarte Kubico wandarmaturen in de master bedroom hebben een witte kap en een handige flexarm met leeslampje. De Hampton Circle in het toilet heeft ook een zwart armatuur en witte kap en voor de badkamer kozen we de zwarte Qbo en Domino.

Spelen met kleur en licht

De naturel tinten van de meubels in de keuken en dining verzachten het moderne karakter van de villa. Heel subtiel is kleur ingezet om de ruimtes met elkaar te verbinden. Het turquoise van het bankstel in de living zien we terug in de vazen en de kunst aan de wand in de dining. Die verbinding is ook gemaakt door dezelfde verlichtingsarmaturen in verschillende ruimtes toe te passen.

Warmte creëren met licht

Met zoveel wit zou een woning al snel koel aandoen. Maar het op maat gemaakte lichtplan voorziet in veel warmte en sfeer. De meeste armaturen zijn voorzien van CTA (dim-to-warm) lichtbronnen, andere met warmwitte leds. In de dining hangt het Kaarsplateau dat, zelfs als de leds in de kaarsen niet branden, altijd gezellig oogt. Door de wanden in warmwit aan te lichten met de dubbele Chique spots ontstaat meteen een knus sfeerbeeld.

Tuin en terras in stijl

In dit fijne mediterrane klimaat is men vooral buiten en daarom ook veel aandacht voor de patio’s en de tuin. De stijl van het interieur loopt naadloos over in het exterieur met witte wanden, natuursteen en zwarte accenten. 

Ook hier zijn zwarte moderne verlichtingsarmaturen toegepast. We hebben gekozen voor de Quatro serie. Deze biedt een dermate  ruime keuze aan wand-, vloer, en hanglampen, dat deze stijl kan worden doorgevoerd naar elke andere plek in de tuin en rondom de villa. 

Voor de veiligheid zijn langs de trap de Landscape armaturen ingebouwd. Bij het zwembad is gekozen voor de Eclipse paaltjes vanwege de bijzondere lichtval rondom.

Dankzij Oaktree Projects kan men vanuit deze riante moderne villa weer optimaal genieten van het sublieme uitzicht over de baai aan de Atlantische Oceaan.

Architectenbureau: Oaktree Projects
Verlichting: Maretti Lighting

Fotografie: Marcelo Lopes

Shop de gebruikte armaturen