Een deel van onze binnentuin is door Yokoso Japanese Gardens voorzien van een wel heel bijzondere sfeer. Dit Nederlandse bedrijf weet met het realiseren van moderne en authentieke Japanse tuinen een brug te slaan tussen culturen.

Japans mini-landschap
Een echte Japanse tuin weerspiegelt de natuur in miniformaat en is een mix van zorgvuldig uitgebalanceerde esthetiek, symboliek, spiritualiteit, traditie, begrip en diep respect voor de natuur. Het idee achter de Japanse tuin is dat een natuurlijk, maar geperfectioneerd, landschap wordt aangelegd: de plek van elke steen en boom is perfect uitgedacht, maar lijkt tegelijkertijd lukraak geplaatst. Een natuurlijke uitstraling is essentieel en een Japanse tuin is dan ook nooit symmetrisch.

Yokoso bracht zo’n minilandschap naar onze binnentuin met een prachtige rotsformatie, geplaatst in de zogenaamde san-zon-seki opstelling, voorstellende Boeddha met zijn twee assistenten, een prachtige oude Japanse witte den en wat enkianthus en azaleabollen. Heel authentiek is ook de antieke Nuresagi Gata lantaarn. Als bodembedekker zijn ophiopogon en mosvarens toegepast.

Authentieke materialen
Traditionele Japanse tuinen komen in vele varianten voor, zoals de theetuin, de zentuin, de watertuin en wandeltuin. In alle Japanse tuinen vinden we een aantal vaste en onmisbare elementen als water, rotsen, bomen en struiken. Yokoso Japanese Gardens biedt een ruim assortiment authentieke ornamenten, rotsen, bomen en beplanting om een complete Japanse ervaring te creëren. Veel van de rotsen en ornamenten zijn antiek, door hen zelf geselecteerd en afkomstig uit ‘afgebroken’ oude tuinen in Japan.

Yokoso Japanese Gardens biedt een totaaloplossing, van het ontwerp van de Japanse tuin en de inrichting ervan tot en met de ontwikkeling en plaatsing van Japanse theehuizen en paviljoens. Hiernaast is Yokoso hèt adres voor een uitgebreid assortiment van Japanse lantaarns, ornamenten, vorm- en bonsaibomen en lifestyleproducten. Door toepassing van alleen de beste traditionele materialen, kennis en technieken garandeert Yokoso de hoogste mate van authenticiteit en kwaliteit.

Yokoso!
Bezoekers van ons hoofdkantoor heten wij welkom, oftewel “Yokoso”, om in deze bijzondere setting onze collectie Outdoor Lighting te bewonderen. Bij Maretti Lighting genieten we van de serene rust in onze nieuwe binnentuin en danken het team van Yokoso Japanse Gardens voor deze geweldige make-over!

Meer info over Yokoso: www.yokosojapanesegardens.com
Op 20 april 2019 van 9.00-18.00 uur organiseert Yokoso een Open Dag. Bezoekers genieten die dag van mooie aanbiedingen!
Locatie: Zuidwijk 68, 2771 CD Boskoop
Shop de armaturen in onze binnentuin